Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov

Vlagyimir Putyin szerint egyelőre nem szükséges tárgyalnia az ukrán elnökkel

Infostart
2022. március 4. 17:50
Az orosz elnök szerint az ukrán és orosz delegáció közötti fehéroroszországi tárgyalások elegendőek egyelőre - írja egy Kárpátaljai portál, Putyin szóvivőjére hivatkozva.

Vlagyimir Putyin egyelőre nem kíván tárgyalni Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – derült ki Dmitrij Peszkov Kreml szóvivőjének március 4-i, pénteki nyilatkozatából.

“Tegnap lezajlott a béketárgyalás második fordulója. Most ez a legfontosabb. Lehetőség van arra, hogy a delegációk közvetítők nélkül világosan közöljék egymással az álláspontjaikat. Delegációnk tájékoztatta az ukrán felet a tárgyalási pozícióinkról” – mondta Peszkov arra az újságírói kérdésre, hogy elképzelhető-e egy Putyin-Zelneszkij találkozó.

Peszkov megjegyezte: a tárgyalások még nem tartanak ott, hogy bármilyen dokumentum létrejöjjön, de lehetőség nyílt arra, hogy közvetítsék Kijev felé a problémák megoldásának orosz vízióját - írja a karpathir.com. A Kreml szóvivője arra is kitért, hogy Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök támogatását fejezte ki az orosz elnöknek ukrajnai lépései kapcsán.

Az MTI szerint Peszkov pénteken azt is hangoztatta, hogy a híresztelésekkel ellentétben Moszkva nem fog lemondani Ukrajna "nácitlanításáról".

Szintén az MTI azt írta: Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke a Telegram-csatornáján azt állította, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elhagyta országát, és Lengyelországban tartózkodik. Vologyin szerint ezért van az, hogy az ukrán parlament képviselői eredménytelenül próbálnak találkozni vele.