Nyitókép: YouTube/Radim Passer

A 417 km/órás tempó már a német rendőröknek is sok - videó

Infostart
2022. február 10. 06:13
Vizsgálat indult a közúti sebességrekordot döntő cseh milliárdos ellen.

Mint arról az Infostart is beszámolt, januárban került nyilvánosságra a videó, amelyen Radim Passer cseh építési vállalkozó a német autópályán 417km/órás sebességet ér el egy Bugatti Chironnal. Ez nem hivatalos rekordot jelentett, a legnagyobb sebesség volt, amit dokumentáltan elértek közúton. De hiába nincs sebességkorlátozás a német autópálya sok szakaszán, a rendőrségnek ez már sok volt, vizsgálatot indítottak – írja a BBC alapján a hvg.hu.

Németországban fontos kérdés, még a koalíciós tárgyalásoknak is lényegi pontja volt, hogy az autópályákon általános szabály szerint nincs sebességkorlátozás. Viszont tilos másokra veszélyes módon közlekedni, és a sebességet is ennek megfelelően kell megválasztani. A rendőrség szerint a 417-es sebesség már nem számít megfelelőnek.

A büntetési tétel elvileg két év börtön is lehet vagy pénzbírság, amit a milliárdos cseh vállalkozó gond nélkül kifizethet. Passer állítja, hogy nem követett el szabálysértést, a teljes útszakaszt jól belátta, és a biztonságot tartotta elsődlegesnek.