Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

András brit herceg vádlója azt ígéri, folytatja a férfi leleplezését

Infostart
2022. január 14. 14:30
Virginia Giuffre örömét fejezte ki, hogy egy amerikai bíró úgy döntött, tovább viheti ügyét: a brit herceget szexuális erőszakkal vádolja a nő, melyet Jeffrey Epstein tett lehetővé.

A gazdagok és híresek sem állnak a törvények felett, ezért felelniük kell tetteikért: Giuffre azt állítja, ez motiválta mindig is, ezért viszi tovább az András herceggel szembeni vádakat, írja a Sky News.

"Nem egyedül járom az utam: a szexuális bántalmazás és emberkereskedelem számtalan áldozata áll mellettem" – írta a nő Twitteren.

András herceg ezzel párhuzamosan lemondott katonai tisztségeiről és patrónusként sem támogat már szervezeteket a királyi család nevében.

II. Erzsébet királynő jóváhagyását adta a lemondása, András továbbá az ő királyi fensége megnevezést sem fogja használni.

András herceg Lewis Kaplan bírót arra kérte, ejtse az ügyet: a bíró 46 oldalas dokumentumban részletezte, miért nem teszi meg ezt. A brit herceg jogi képviselői arra hivatkoztak, hogy Giuffre elvesztette jogát András beperlésére akkor, amikor

félmillió dolláros megállapodást kötött

a néhai Jeffrey Epsteinnel.

A 2009-es dokumentum szerint Giuffre beleegyezett, hogy örökre felmenti Epsteint és minden más személyt vagy szervezetet, aki potenciális vádlottként szerepelhet. A bíró azonban úgy ítélte meg, hogy a megegyezés messze nem a világos és pontos megfogalmazás mintapéldája.

"Hacsak a megállapodás feltételei nem hagynak észszerűtlen kétséget, a kétértelműséget a tényeket vizsgáló bíróságnak, általában az esküdtszéknek kell feloldania" – tett hozzá.

András herceggel szemben még idén polgári jogi eljárást folytatnak, mivel Virginia Giuffre állítása szerint szexuális erőszakot és testi sértést követett a nővel szemben, mikor az még 17 éves volt. A felperes azt állítja, Jeffrey Epstein kiínálta fel őt a hercegnek. A herceg többször is tagadta az állításokat, eddig nem emeltek vádat ellene semmilyen bűncselekmény miatt.