Nyitókép: upixa/Getty Images

Londonban az omikron minden harmadik egészségügyi dolgozót kiszedhet a rendszerből

Infostart
2021. december 20. 10:55
A kórházban kezelt koronavírusos betegek és a pozitívat tesztelők száma Londonban egy hét alatt 30 százalékkal nőtt, miközben országos szinten csak 4 százalékkal emelkedett.

Egy ápolási vezető szerint katasztrofális lehet az egészségügyi személyzet hiánya Londonban, a hónap végére minden harmadik munkavállaló megbetegedhet – írja a Sky News.

Patricia Marquis, a Royal College of Nursing angliai igazgatója a Health Service Journal (HSJ) által közölt várható személyzeti hiányzási arányra reagált, melyet az omikron londoni terjedése idézhet elő. Jelenleg ez a törzs a domináns a brit fővárosban. Sadiq Khan polgármester súlyos incidensről beszélve vészhelyzetet hirdetett.

Nemcsak az egészségügyben, hanem a tűzoltóságon és a rendőrségen is terjed a fertőzés, így ott is nagy számú megbetegedésekre számítanak.

Az elmúlt négy napban több mint kétszeresére nőtt az egészségügyi dolgozók koronavírus-fertőzés miatti hiányzásainak száma belső megfigyelési adatok szerint.

Ebből az következhet, hogy szilveszterre potenciálisan minden harmadik dolgozó lesz koronavírusos. Patricia Marquis szerint ez katasztrofális forgatókönyvet jelenet.

"Az NHS-nek képesnek kell lennie arra, hogy megbirkózzon a sürgősségi és sürgősségi ellátással, hogy a lakosság biztonságban érezze magát" 2 fogalmazott a BBC-nek nyilatkozva. Hozzátette, hogy a személyzet kimerült és aggasztó az is számukra, hogy nem tudják, mi várható. A tél általánosságban is nehéz az egészségügyben dolgozók számára, idén ez még inkább így lesz.

"Jelenleg

nem úgy tűnik, mintha látnánk a fényt az alagút végén,

és ez néha még reménytelenebbé teszi a helyzetet, mint amilyen valójában" – fogalmazott.

Chris Hopson, az NHS Providers vezérigazgatója azt mondta, hogy a kórházakra, az egészségügyre és mentőszolgálatra nehezedő nyomás gyorsan nőtt az elmúlt héten. A kórházban kezelt koronavírusos betegek és a pozitívat tesztelők száma Londonban egy hét alatt 30 százalékkal nőtt, miközben országos szinten csak 4 százalékkal emelkedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!