Nyitókép: Bernd von Jutrczenka/picture alliance via Getty Images

Rejtélyes ügy: halálba zuhant egy orosz diplomata Berlinben

Infostart
2021. november 5. 14:42
A Der Spiegel információi szerint gyilkosság történt, és kém volt az áldozat.

Megmagyarázhatatlan körülmények között meggyilkolták a németországi orosz diplomáciai képviselet 35 éves nagykövetségi titkárát Berlinben. A Der Spiegel információi szerint a munkatárs kapcsolatban állhatott az orosz hírszerzéssel, vagyis az FSZB titkosszolgálattal – írja a Telex.

A német hetilap információi szerint a berlini rendőrség munkatársai október 19-én reggel 7 óra 20 perckor találták meg a holttestet a berlini nagykövetség épülete előtti járdán. A férfi a berlini Mitte kerületben, a Behrenstrassén található nagykövetségi komplexum egyik felső emeletéről esett le.

A diplomaták hivatalos listája szerint a 35 éves férfit 2019 nyarán akkreditálták a berlini orosz nagykövetség másodtitkáraként.

A német biztonsági hatóságok azonban az orosz belföldi titkosszolgálat, az FSZB álcázott alkalmazottjának tekintették.

Az FSZB többek között a terrorizmus elleni küzdelemért felel, de a nyugati titkosszolgálatok olykor ezt az intézményt gyanúsítják kevésbé nemes akciókkal is.

A most holtan talált orosz diplomata esetében a Der Spiegel úgy tudja, hogy az orosz nagykövetség nem járult hozzá a holttest boncolásához.