Nyitókép: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Washington "figyelmeztet" arra az esetre, ha Navalnij meghal a börtönben

Infostart
2021. április 19. 09:38
Az amerikai kormányzat figyelmeztette Oroszországot, következményei lesznek, ha az ellenzéki politikus meghal a börtönben – mondta vasárnap a CNN hírtelevízió műsorában Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

„Közöltük az orosz kormánnyal, hogy felelősséget visel azért, ami Navalnij úrral történik bebörtönzése alatt, és a nemzetek közössége őket vonja felelősségre – fogalmazott Sullivan, aki a részletek ismertetése nélkül annyit mondott, hogy egy sor, különböző költségvonzatú intézkedést fontolgat az amerikai kormányzat arra az esetre, ha a bebörtönzött Navalnij meghalna.

A 24.hu felidézi: a német külügyminiszter vasárnap úgy fogalmazott: sürgősen gondoskodni kell Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus megfelelő orvosi ellátásról. Heiko Maas a Bild című lap hétfői számához készített összeállításban – az előzetesen ismertetett részletek szerint – kiemelte, hogy a német kormányban nagy aggodalommal tapasztalják, hogy Navalnij állapota egyre romlik, és úgy vélik, haladéktalanul biztosítani kell a megfelelő egészségügyi ellátáshoz fűződő joga érvényesülését.

Ugyancsak vasárnap a francia diplomácia vezetője is jelezte, hogy az EU pontosan követi a korrupcióellenes küzdelméről ismert orosz politikus állapotának alakulását.