Nyitókép: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu

Lazítottak, erre duplájára ugrott az új fertőzöttek száma

Infostart / MTI
2021. január 28. 19:23
Görögországban további enyhítéseket terveznek, de most már arról beszélnek szakértők, hogy ezeket át kéne gondolni.

Megkétszereződött a koronavírus-fertőzöttek száma Görögországban a járvány terjedése ellen bevezetett korlátozások enyhítése óta, egészségügyi szakértők ismét szigorúbb korlátozások bevezetését sürgetik.

Görögországban csütörtökön 858 újabb igazolt koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ami kétszerese az egy héttel korábbi adatnak, amelynek nyomán a kormány engedélyezte az üzletek újranyitását. Egészségügyi szakértők a korlátozások enyhítésének felülvizsgálatára szólítottak fel. Jelentések szerint bár várható volt, hogy nőni fog a fertőzöttek száma, de nem ilyen gyors ütemben.

Harálambosz Gógosz, a Patrász egyetem orvostudományi professzora a Mega nevű görög műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy felül kell vizsgálni az iskolák tervezett újranyitását hétfőtől, a járvány által leginkább sújtott területeken található oktatási intézményeknek pedig továbbra is zárva kellene maradniuk.

Níkosz Canákisz tüdőgyógyász a Skai görög magántelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy

Görögországban akár 50 ezer aktív fertőzött is lehet jelenleg, az ismeretlen esetek száma nagy, ezért több tesztelésre van szükség.

A görög kormány a múlt héten lazított a hónapok óta érvényben lévő, szigorú zárlaton, lehetővé téve az újranyitást a legtöbb üzletnek, illetve az általános iskoláknak és óvodáknak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!