Nyitókép: MTI/EPA/Ritchie B. Tongo

Koronavírus: nincs ország, amely most ne cserélne Tajvannal

Infostart
2020. október 29. 10:42
Jelentős mérföldkövet ünnepelhet csütörtökön a szigetország, immár kétszáz napja nem fertőzött meg senkit a koronavírus. Tajvan ugyan a járvány eredeti gócpontjának közvetlen szomszédságában van, mégis, utoljára április 12-én fertőződött meg bárki az országon belül.

Tajvanon a sikeres védekezést a szigorú utazási korlátozásoknak, a határok korai lezárásának, illetve mindenekelőtt a „rigorózus kontaktkutatásnak, a technikai eszközök segítségével felügyelt karanténnak és az általános maszkviselésnek” tulajdonítják. Az intézkedések javarészt a SARS elleni korábbi tapasztalatokon alapultak – írja a 444.hu.

Tajvan sikerét – az egész pandémia alatt mindössze 550 fertőzöttet azonosítottak, és csupán heten veszették életüket a betegségben – különösen növeli, hogy közben a világban korábban nem tapasztalt mértékben tombol a járvány, az USA-ban és Európában is egyre csak nő a fertőzöttek és a halálos áldozatok száma.

A portál végül egyértelműsíti, hogy a hír arról szól, hogy az országon belül nem fertőződött meg senki, vagyis a járvány lokális terjedését sikerült teljes mértékben megakadályozni. Külföldről behurcolt esetek előfordulnak, de azok nem okoztak a későbbiekben lokális terjedést.