Nyitókép: Pexels.com

Nem bírja a nyomást a TikTok vezére, máris lelép

Infostart
2020. augusztus 27. 10:38
Az elmúlt hónapok gyors változásaival indokolta távozását Kevin Mayer.

Június elsején lett a TikTok vezérigazgatója a Disney-től érkező Kevin Mayer, ám most bejelentette, hogy lemond. Úgy érzi, hogy jelentős strukturális változásokat vezényelt le a cég operatív működésében, de egy globális cég vezetésére kérték fel, ez pedig jelentősen átalakul az utóbbi hónapok változásaival – írja a CNBC alapján a Portfolio.

Mayer helyét ideiglenesen Vanessa Pappas veszi át. A cég köszönetet mondott a távozó vezérigazgatónak eddigi munkájáért.

Az amerikai kormány augusztus 6-án adott ki 45 napon belül érvénybe lépő rendeletet arról, hogy sem természetes, sem jogi személyek nem vehetik igénybe a TikTok szolgáltatásait, majd 14-én arról, hogy a videomegosztónak 14 napon belül fel kell számolnia egyesült államokbeli jelenlétét.

A társaság ezért jelenleg tárgyalásokat folytat arról, hogy a cég amerikai, kanadai, új-zélandi és ausztráliai üzletágát eladja a Microsoftnak, az Oracle-nek és további befektetőinek.

A világszerte mintegy 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező TikTokot Donald Trump amerikai elnök és Mike Pompeo külügyminiszter is nyíltan bírálta amiatt, hogy szerintük a szolgáltatáson keresztül amerikai állampolgárok adatai juthatnak el a kínai kormányhoz. A videómegosztó kínai anyavállalata, a ByteDance a napokban jelentette be, hogy bepereli az amerikai kormányt, amiért az Egyesült Államok területén betiltotta a szolgáltatást.