Nyitókép: Pixabay

Újabb gáláns ajánlattal reagáltak egyes horvát szálláshelyek a járványra

Infostart
2020. augusztus 18. 19:23
Horvátországból ezrével indultak haza osztrák és olasz turisták, miután kormányuk kötelező karantént írt elő az onnan hazaérkező nyaralók számára. Szlovénia azt fontolgatja, hogy vörös zónába sorolja át Horvátországot, miután sokan a nyaralás során fertőződtek meg.

A közelmúltban Ausztria és Olaszország is szigorított Horvátországgal szemben, mindkét ország negatív koronavírus-tesztet kér a hazaérkezőktől. Emiatt több ezer turista hagyta el az országot a hétvégén, sokan azonban így sem szakították meg a nyaralásukat. A horvát közegészségügyi intézet úgynevezett Covid-ambulanciákat hozott létre a szigeteken és kisebb üdülőhelyeken, hogy a turistáknak ne keljen a nagyobb városokba utazniuk a PCR-teszt elvégzéséhez.

Az M1 adásában a köztévé tudósítója arról számolt be, hogy több horvát szállásadó is jelezte, hajlandó kifizetni a PCR-tesztek árát vendégeik számára. A költség fejenként 500 és 1000 kuna között mozog, amely forintra átszámolva 23 ezer és 46 ezer forintot jelent.

Horvátországban az elmúlt 24 órában 199-el nőtt, és elérte a 6855-öt a fertőzöttek száma. Az aktív betegek száma 1371 fő, a legmagasabb a járvány kezdete óta.

A legtöbb új esetet továbbra is a fővárosban, Zágrábban és Split-Dalmát megyében regisztrálták. A zágrábi esetek is a tengerparthoz kötődnek. A vírus tengerparti éjszakai szórakozóhelyeken terjed, és a fiatalok a koronavírus legfőbb terjesztői.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!