Nyitókép: Pixabay.com

Életét veszítette egy magyar nő Ausztriában

Infostart
2020. július 8. 19:09
Két ember halt meg egy stájerországi sziklaomlásban, köztük egy magyar nő. A Medve-szurdokban (Bärenschützklamm) történt balesetben további nyolc ember is megsérült.

Az ABC News értesülése szerint a szerdai balesetben

egy 50 éves magyar túrázónő és egy 21 éves grazi lány vesztette életét.

A sérültek nemzetisége, illetve kora egyelőre nem tisztázott, azonban a Vol.at szerint osztrákok és magyarok tartózkodtak a szurdokban – számolt be az Origo.

A steiermarki ORF szerint a mentési munkálatokban közel száz ember vett részt, több mentőhelikoptert is riasztottak. A mentőcsapat munkáját nagyban nehezítették a különleges terepviszonyok, valamint a balesetet okozó, továbbra is instabil sziklák – közölte Michael Miggitsch mentésirányító.

Hogy a tragédia miképp fordulhatott elő, annak az okai egyelőre nem ismertek, de a hatóságok megindították a szükséges vizsgálatot. Elvileg idén májusban nyílt meg a szurdok és

a rutinellenőrzések a látogatók számára biztonságosnak nyilvánították.

A szurdokon belül 350 méter a szintkülönbség, legalacsonyabb pontja 750 méteren, legmagasabb pontja 1100 méteren található. A Medve-szurdok a Hochlantsch-vidék egyik leghosszabb, és 24 vízesése révén legszebb vizes szurdoka, amelyet a rajta keresztülfolyó Mixnitzbach patak vájt ki. A szikla-szorosban több mint 150 fahíd, létra és 2900 lépcsőfok található.