Nyitókép: MTI/AP/Noah Berger

Őrületes kalandok – az utolsó luxustengerjáró is kikötött

Infostart
2020. április 20. 20:54
Az utolsó három, utasokat is szállító óceánjáró hajó is révbe ért, az egyik nem mindennapi hányattatások után.

Az MSC Magnifica még január 5-én indult útnak Genovából, és éppen a Föld túlsó felén járt, amikor kitört a globális koronavírus-járvány. Utoljára az új-zélandi Wellingtonban kötött ki a hajó, majd hat hétig nem tudott kikötni, míg végül hétfőn Marseille-ben a partra léphettek az utasok – írja a BBC.

Az indulás idején még szinte senki sem tudott a koronavírusról, az 1760, többségében olasz, francia és német utas nyugodtan szállhatott hajóra, és tartott Dél-Amerika felé. Az első gondok március elején jelentkeztek, amikor a Cook-szigeteken már nem engedték kikötni a hajót, amelyen nyoma sem volt megbetegedésnek.

Utána még Új-Zélandon kiszállhattak az utasok, de Tasmániában, majd Hobartban és Sydney-ben is csak a kikötőt nézhették meg a fedélzetről, a kapitány ugyanis úgy döntött, biztonságosabb, ha a fertőzésveszély miatt senki sem hagyja el a hajót. Illetve azokat az utasokat, akik repülővel haza akartak utazni, Ausztráliában kiengedték, de a többség maradt a hajón, és egyenesen hazaindult.

Dubajban lett volna a következő technikai megálló, ahol feltöltötték volna a készleteket, de mivel ott sem volt fogadókészség, a Sri Lanka-i Colombo felé fordult a Magnifica, és ott kötött ki, ahol egy helyi születésű séf és egy nem koronavírusos, de beteg német nő szállhatott csak ki.

Utána már egyenes út vezetett Marseille-be, ahol végre partra léphetett minden utas, valamennyien fertőzésmentesen. Másik két, még úton lévő hajó is most kötött ki: a Pacific Princess Los Angelesben, míg a Costa Deliziosa Barcelonában. Ezzel minden luxushajóra szorult turista hazatérhet – a többség természetesen házi karanténba.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!