Nyitókép: MTI/AP/Silvia Izquierdo

Brazília elnöke is fertőzött, szombaton még Trumppal rázott kezet

Infostart
2020. március 13. 15:38
Elérte a legmagasabb politikai szinteket is a koronavírus-fertőzés. Bejelentették, hogy megfertőződött Jair Bolsonaro brazil elnök.

Jair Bolsonaro brazil elnök is elkapta a koronavírus fertőzést. Amint arról korábban az Infostart is beszámolt, a 64 éves politikust már szigorú megfigyelés alatt tartották, miután kiderült, hogy sajtófőnöke, Fabio Wajngarten koronavírusos.

A brazil elnök szombat este találkozott Donald Trumppal is, az amerikai elnök Mar-a-Lago-i rezidenciáján, ahol különböző fotók alapján ki lehet jelenteni, hogy a két elnök elég közel is volt egymáshoz. Trump csütörtökön azt mondta az amerikai sajtónak, hogy ő nem aggódik.

Ugyanakkor a vírus egyre közelebb ér az amerikai elnökhöz, miután pénteken az is kiderült, hogy az ausztrál belügyminiszter, Peter Dutton is megfertőződött, aki egyébként a múlt héten találkozott Ivanka Trumppal és William Barr amerikai igazságügyi miniszterrel. Emellett önkéntes karanténban van Trump kabinetfőnöke is.

Elnöki szintű politikus egyelőre még nem kapta el a koronavírust. Pénteki hír, hogy a kanadai miniszterelnök Nagy-Britanniából hazatért feleségének, Sophie Trudeau-nak a tesztje pozitív lett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!