Nyitókép: MTI/EPA/Costfoto/YFC

Kína már túl van a járvány csúcsán

Infostart / MTI
2020. március 12. 13:54
Egy nap alatt mindössze 15 új koronavírusos esetet jelentettek az egész országban.

A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szóvivője bejelentette, hogy az ország túljutott a koronavírus-járvány csúcsán, az új esetek száma csökkenést mutat.

Kínában az elmúlt 24 órában 15 új esetet jelentettek, míg a gócpontban számító Hupej tartományban nyolcan betegedtek meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a múlt hónapban úgy értékelte, hogy a járvány Kínában január 23. és február 2. között érte el csúcspontját, és azóta folyamatosan mérséklődik, ám kínai részről mind ez idáig óvatosabb nyilatkozatok születtek a vírus terjedésének tendenciáját illetően. Az óvatos kommunikációval a kínai hatóságok valószínűsíthetően azt kívánták elérni, hogy az emberek továbbra is komolyan vegyék és betartsák a vírus elleni óvintézkedéseket.

Az országban jelenleg közel 15 ezer pácienst kezelnek az új koronavírus okozta betegség miatt, közülük 14 427 beteget Hupej tartományban látnak el. A gyógyultak száma országosan megközelíti a 63 ezret, miközben a járvány szerda éjfélig 3169 halálos áldozatot szedett a szárazföldi Kínában.