Mindenhol a brit turistákat utálják a legjobban

Infostart
2019. szeptember 7. 07:10
Nem kedvelik a brit vendégeket szinte egész Európában, igaz, Ázsiában van helyi ellenség.

A YouGov közvélemény-kutató arra volt kíváncsi, hogy az egyes országokban mely turistákat kedvelik a leginkább és a legkevésbé - írja a G7. Nyugat-Európában egyértelműen a britektől irtóznak a leginkább: a spanyoloknál majdnem minden második megkérdezett a szigetországi turistákat említette, de a németeknél is ők végeztek a lista élén. (A kelet-európai országok nem kerültek be a felmérésbe).

Sőt maguk a britek is úgy gondolják, hogy ők a legrosszabb turisták. Tízből hatan mondták azt, hogy a helyiek inkább rossz véleménnyel vannak róluk külföldön, és csak negyedük szerint alakult ki pozitív kép a világban utazgató honfitársaikról. Ez messze a legrosszabb arány: a felmérésbe bevont országok többségében ugyanis előbbi mutató 30 százalék alatt volt.

Bár az Egyesült Királyságból érkezőknek az észak-európai országokban sincs jó hírük, ebben a térségben az oroszokat még kevésbé kedvelik. Ázsiában és Ausztráliában a kínaiaktól fáznak a leginkább, méghozzá nagyon magasan. A szingapúriaknak például a kétharmada gondolta úgy, hogy a kínaiak a legrosszabb turisták, de Vietnamban, Thaiföldön és Malajziában is majdnem minden második megkérdezett őket említette. A Közel-Keleten viszont szinte mindenhol a szaúdiakat fogadják a legkevésbé lelkesen.

Az, hogy a britek, az oroszok és a kínaiak is a legidegesítőbb turisták közé tartoznak, azért is kellemetlen, mert ez a három nemzet a tíz legnagyobb turistáskodó ország között van az egész világon.