Nyitókép: MTI/Európai Parlament/Jan Van de Vel

Semleges EP-elnöki irányításban bízik Deutsch Tamás

Infostart / InfoRádió - Dzsubák Tamás
2019. július 5. 18:31
Deutsch Tamás lett a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője. A EP-képviselőt új feladatairól kérdezte az InfoRádió.

Deutsch Tamás legfőbb jövőbeni feladatok között említette a migráció megállítását, a nemzetállamok tiszteletének újbóli visszaállítását, valamint a keresztény értékekre épülő európai életformának a megvédését. Az EP-képviselő a delegáció munkájával kapcsolatban megjegyezte, a Fidesz–KDNP sikere okán az Európai Parlament

mind a 22 szakbizottságában tagként képviseltetik magukat.

"Tehát az általam elmondott programot ott kellő következetességgel tudjuk képviselni" – emelte ki, hozzátéve, hogy a munka koordinálása elsősorban az ő feladata.

Szájer József, aki tíz esztendőn keresztül volt az Európai Néppárt elnökségének, frakcióvezetőségének a tagja, a Néppárton belül és az Európai Parlament egészében tudja a magyar választópolgárok felhatalmazása alapján az elgondolásokat képviselni, míg Járóka Lívia az Európai Parlament irányításában vesz részt továbbra is, hiszen 2017 óta az EP fideszes Néppárti alelnökeként tevékenykedik, emelte ki.

Deutsch Tamás úgy gondolja, hogy bár politikailag nincs egyetlen egy olyan kérdés sem, amellyel ők, fideszes néppárti képviselők egyetértenének David-Maria Sassolival, az Európai Parlament új szocialista elnökével, de bíznak benne, hogy ugyanolyan semleges módon, a pártpolitikai vitákon felülemelkedve tudja majd irányítani az Európai Parlament munkáját, mint ahogyan tudta eddig egy néppárti olasz képviselő, Antonio Tajani.

"Minimum, pestiesen szólva zsenánt" – jegyezte meg azzal kapcsolatban, hogy amikor Dobrev Klárát jelölte a szocialistáknak járó egyik alelnöki tisztségre az európai szocialista frakció, akkor elvárták, hogy a megállapodás szerint a néppárti képviselők támogassák, ellenben Dobrev Klára büszkén arról beszélt, hogy nem támogatták Járóka Líviát. "Na ennyit a szavahihetőségről, és a megállapodások betartásáról" – tettet hozzá.

Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP Európai Parlamenti-delegációvezetője hétfőn 18 órától az InfoRádió Aréna című műsorának lesz a vendége.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást