Nyitókép: YouTube

Ezeken a videókon üzent a lövöldözés előtt a 19 éves tömeggyilkos - 18+

Infostart
2018. május 31. 12:34
Február közepén, Valentin-napon a Fort Lauderdale-hez közeli Parkland város gimnáziumában a 19 éves Nikolas Cruz 17 embert - diákokat és három tanárt - agyonlőtt. A fiatalt az iskola közelében, a lakásában fogták el a lövöldözés után. Most nyilvánosságra kerültek azok a videók, amelyeket a lövöldözés előtt készített.

A fiatal számos videót rögzített mobiltelefonjával, mielőtt véghezvitte a lövöldözést volt iskolájában. Az volt a terve, hogy legalább 20 embert megöljön egy AR-15 típusú ismétlőpuskával, mert az "élete értelmetlen" - írta a Buzzfeed. A felvételeket a Bowland megyei államügyész hozta nyilvánosságra az elkövető perére készülve.

Cruz többször elmondja, hogy ismertségre vágyik, azt akarja, hogy az osztálytársai tudják, ki is ő, és hogy véget vessen "magányos életének". Arról beszél, hogy "nagy dolog lesz, amikor majd láttok a hírekben, és akkor majd mind tudni fogjátok, ki vagyok." Később azt mondja: "Mind meg fogtok halni", majd a lövések hangját utánozza. Egy másik felvétel szerint "utál mindenkit és mindent". Végül egy lány iránti érzelmeiről beszél, amelyek "sosem fognak elmúlni".

Az ügyészek várhatóan arra használják majd a videókat, hogy bemutassák: az elkövető előre megfontolt szándékkal cselekedett, és eltervezte a támadás részleteit, például előrendelt egy Uber taxit a lövöldözés előttre és részletesen elmondta, mit fog csinálni.