Nyitókép: STEPHANIE LECOCQ

Így reagáltak a pártok a brüsszeli tervezetre

Infostart / InfoRádió - Sigmond Árpád
2018. május 3. 10:58
Vegyesen fogadták a magyar politikusok az Európai Bizottság 2021 és 2027 közötti költségvetési tervezetét.

Elsőként a korábban a Jobbik színeiben európai parlamenti mandátumot szerzett, ám pártjától azóta elfordult Morvai Krisztina reagált a magyar politikusok közül az Európai Bizottság 2020 utáni költségvetési tervezetére, illetve arra, hogy a szervezet a jogállamisághoz kötné az uniós kifizetéseket. „Nem fogunk behódolni a zsarolásnak, bármivel is terrorizálnak bennünket, meg fogjuk védeni a hazánkat a tömeges migrációtól” – fogalmazott.

Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője azonban örömmel fogadta az Európai Bizottság tervezetét. „Az európai intézményrendszer nem Magyarországot akarja büntetni, hanem a lopós hazug, a demokráciát sárba tipró kormányt, kormányokat akarja visszaterelni a normális európai folyamatokba” – hangsúlyozta.

A DK-s Molnár Csaba közleményben tudatta, hogy egyetért az Európai Bizottság tervével: aki lop, annak ne járjon uniós pénz. A Liberálisok pedig sajtótájékoztatón vélekedtek úgy, hogy az európai uniós szabályok megsértése miatt nem Magyarország polgárait, hanem a kormányt kell megbüntetni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Vegyes fogadtatása van az Európai Bizottság tervezetének
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást