Megint magyar buszokkal van gond Ausztriában

InfoRádió
2017. december 5. 05:28
Az osztrák főváros ismét korlátozza szombatonként a karácsonyi vásárba érkező turistabuszokat. A belvárosba csak egy speciális kártya kiváltásával hajthatnak be az autóbuszok, a kontingens minden alkalommal maximum háromszáz lehet.

A három adventi szombaton reggel hat és este nyolc óra között az engedéllyel nem rendelkező autóbuszok nem hajthatnak be az első, a hatodik, a hetedik, nyolcadik és kilencedik kerületbe - írja az orf.at alapján az autoszektor.hu.

A korlátozásokat azért vezették be, mert szombaton van a legnagyobb forgalom a karácsonyi vásárban, ekkor vannak a legnagyobb dugók is, és valamelyest csökkentik a főváros levegőjének szennyezettségét.

A behajtási engedélyek gyorsan elfogynak, így volt ez az első adventi szombaton, s a másodikra sincs már behajtásra jogosító speciális kártya. A behajtási engedélyek Bécs város honlapján kizárólag online igényelhetők, áruk buszonként 17,57 euró. Akiknek nem jut engedély, az Ernst Happel Stadionnál parkolhatnak, ahol viszont nincs parkolási díj.