Macront máris elkapták a nők

InfoRádió / MTI
2017. május 10. 18:11
Utoljára ült össze szerdán a távozó francia államfő, Francois Hollande elnökletével a szocialista kormány.

A köztársasági elnök a szociális párbeszéd fontosságára figyelmeztetett négy nappal azelőtt, hogy átadja a hatalmat megválasztott utódának, Emmanuel Macronnak.

A kormányülést követően Francois Hollande az Elysée-palota lépcsőjén búcsúzott el 17 miniszterétől és 20 államtitkárától, majd a párizsi Luxembourg-kertben Emmanuel Macronnal együtt részt vett és koszorúzott a rabszolgaság eltörlésének megemlékezési ünnepségén. Itt készült az alábbi fotó is a szelfiző politikusról.

Francois Hollande csütörtökön megkezdi a hatalomátadás céljából utolsó munkaértekezleteit, majd pénteken utoljára fogadja az Elysée-palota összes munkatársát, akik már napok óta az új elnök érkezését készítik elő.

"Archiválás, dossziék rendezése, utolsó döntések lezárása" - mondta a francia hírügynökségnek az elnöki hivatal egyik munkatársa a napi teendőit illetően.

Emmanuel Macron eközben továbbra is a politikai mozgalma párizsi székhelyén dolgozik az új kormánya összetételén, amiről semmilyen információ nem szivárgott ki a sajtóba. A megválasztott államfőt vasárnap iktatják be hivatalába, hétfőn nevezi meg miniszterelnökét és bejelenti várhatóan 15 tagú kormánya összetételét.