Súlyos buszbaleset a határ mellett, kórházban a magyar sofőr

InfoRádió
2017. április 28. 12:28
Daruskocsi elé hajtott egy emeletes menetrend szerinti busz Ausztriában a magyar határhoz közeli Nagyszentmihálynál. A balesetben a busz 32 utasa közül 17-en sérültek meg, köztük iskolába tartó diákok, hárman súlyosan.

Reggel hét óra körül a stop tábla ellenére hajtott a főútra az emeletes busszal az osztrák buszvezető, és a daru magyar, pecöli sofőrje hiába fékezett, a daru súlyosan megrongálta a busz felső szintjét. Hat ember a roncsban ragadt, őket a tűzoltóknak kellett kimenekíteni a buszból.

Nagyjából 10-15 iskolás is ült a buszon, éppen iskolába tartottak. A baleset után azonnal riasztották a mentőket, 32 orvos és 5 mentős érkezett a helyszínre. A sérülteket az oberwarti kórházba szállították. 

A Nyugat.hu információi szerint a magyar sofőr sokkos állapotban került kórházba, de nem sérült meg a balesetben.

A buszvezető nem nyilatkozott, a rendőrség viszont kizárta az ittasság gyanúját. Az utasok arról beszélnek, hogy a buszsofőr balra, Oberwart felé akart fordulni, de nem vette észre a darut, ezért ütközhettek. Meg nem erősített információk szerint a buszsofőr elnézett ugyan balra, amerről a daru érkezett, de a jármű sárga villogójára azt hitte, hogy az irányjelző, és az Állj, elsőbbségadás kötelező tábla ellenére megállás nélkül hajtott rá a 63-as főútra.

Az autóbusz Güssingből Bécsbe tartott, többségében iskolás diákokat szállított. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!