Támadás egy ohiói egyetemen

InfoRádió
2016. november 28. 17:21
Késes támadás történt az ohiói Columbus egyetemén. Legkevesebb kilenc embert szállítottak kórházba, egyikük állapota válságos - jelentette az amerikai sajtó. Az elkövetőt lelőtték.

Az egyetem campuszára egy férfi hajtott be autójával, elgázolva a gyalogosokat a járdán, majd a járműből kiugorva egy késsel kezdett hadonászni és többeket megszúrt. 

Az egyetem a reggeli órákban mobiltelefonon, Twitter-üzenetekben riasztotta a hallgatókat arról, hogy merénylő van az egyetem területén. "Szaladjatok, bújjatok el, harcoljatok" - szólt az üzenet, amely az ilyen helyzetekre alkalmazott, mindig használatos üzenet az amerikai egyetemeken és általában az oktatási intézményekben. Ilyen esetben a diákoknak menekülniük kell és rejtekhelyet kell keresniük, szükség esetén pedig szembe kell szállniuk a merénylővel.

Az egyetemet lezárták, a tűzoltók és a rendőrség azonnal a helyszínen volt. Kiderült, a lövések, amelyekről a diákok az egyetemi lap Twitter-fiókján beszámoltak, a rendőröktől származtak, s a merénylőt lőtték agyon. Kiderült később az is, hogy fiatal férfiról van szó, személyazonosságát és tettének lehetséges motivációit vizsgálják.