Obama: bármi lesz is, holnap is felkel a Nap

InfoRádió / MTI
2016. november 9. 07:15
Bármi történjék is, a Nap reggel fel fog kelni, és továbbra is Amerika lesz a Föld legnagyszerűbb országa - üzente a választás éjszakáján, szerda hajnalban a választópolgároknak Barack Obama amerikai elnök az egyik közösségi oldalon keresztül.

A hamarosan leköszönő elnök szerint kimerítő, feszült, "néha egyenesen furcsa" kampányidőszak zárult le.

"Láttunk új dolgokat ez alkalommal, de ami nem újdonság, az az, hogy a demokráciánk mindig is harsány és rakoncátlan volt. Voltak már kemény és zsigeri érzelmeket megmozgató választások, de mindig erősebben kerültünk ki belőle" - vélekedett az amerikai elnök.

Barack Obama hangsúlyozta: minden választópolgárnak hatalmában áll meghatározni az utat, melyen az ország halad, amit fontos, de törékeny ajándéknak nevezett.

"Ne csak republikánusként vagy demokrataként tekintsünk egymásra, hanem amerikai honfitársként. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet, bánjunk egymással empátiával és rokonszenvvel, ahogy egy amerikaitól elvárható" - hangoztatta rövid videoüzenetében Barack Obama, aki szerint mindenkinek a saját döntésén múlik, hogy a legjobbat lássa honfitársaiban.