Trump elfogultnak tartja a sajtót

Infostart
2016. augusztus 2. 17:16
Míg Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje az amerikai sajtó egy részének elfogultságára panaszkodik, Warren Buffett, az Egyesült Államok egyik legelismertebb befektetési szakembere Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel kampányolt.

Donald Trump republikánus elnökjelölt az amerikai Fox televíziónak nyilatkozva fejtette ki véleményét a sajtóról.

"A média nagyon tisztességtelen. Nagyon elfogult. Nézze csak meg a The New York Timest, amely naponta három-négy cikket jelentet meg ellenem. Nem számít nekik, ha jól csinálok valamit, soha nem fognak rólam jót írni - mondta a republikánus elnökjelölt, aki a CNN hírtelevíziót pedig Hillary Clinton demokrata elnökjelölt szócsövének minősítette. 

Donald Trump legutóbb egy Irakban meghalt, muzulmán amerikai katona családjával folytatott hangos vitát a sajtó közvetítésével, miután az elhunyt katona apja Khizr Khan a demokraták philadelphiai konvencióján felszólalva úgy látta, hogy Donald Trump senkit és semmit nem áldozott fel Amerikáért, és nincs joga ahhoz, hogy betiltsa muszlim vallású emberek beutazását Amerikába.

A republikánus elnökjelölt reakcióitól több párttársa is elhatárolódott, így a politikus kampánycsapata legutóbb már arra kérte a képviselőház és a szenátus republikánus politikusait, hogy adjanak ki Trumpot támogató nyilatkozatokat.

Eközben Warren Buffett, az Egyesült Államok egyik legelismertebb befektetési szakembere Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel kampányolt.

Warren Buffett - aki Donald Trump republikánus elnökjelölthöz hasonlóan milliárdos - azt mondta, hogy minden tőle telhetőt megtesz Trump veresége érdekében. Még azt is megteszi, hogy maga visz el embereket a szavazóurnákhoz novemberben. Buffett, a Berkshire Hathaway cégbirodalom tulajdonosa a kampánygyűlésen kétségbe vonta Trump eddigi gazdasági eredményeit és kritizálta eddigi vállalati csődjeit, majd feltette a kérdést: vajon Donald Trump miért nem hozta még nyilvánosságra az adóbevallását?

A több ezer ember részvételével tartott kampánygyűlésen Warren Buffett bejelentette: kész bárhol és bármikor találkozni a republikánus elnökjelölttel, hogy együtt hozzák nyilvánosságra adóbevallásukat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Trump elfogultnak tartja a sajtót
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást