Megfenyegették az amerikai demokraták elnökjelölő konvenciójának helyszínét

InfoRádió / MTI
2016. július 15. 07:42
Megfenyegették levélben a philadelphiai Afrikai-Amerikai Múzeumot, amelynek közelében lesz a demokraták elnökjelölő konvenciója az amerikai elnökválasztásra. A levelet pénteki sajtójelentések szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja.

A rendőrség tájékoztatása szerint a levél névtelen, és támadással fenyegetődzik a június 25-én kezdődő demokrata konvenció idején. A múzeum egyébként közel esik a város történelmi központjához, a Függetlenség Csarnokához, ahol annak idején az alapító atyák aláírták az amerikai alkotmányt. A közelben van a demokrata konvenció színhelye is.

A rendőrség nem kívánta nyilvánosságra hozni a levélben foglaltakat, s arra sem kívánt kitérni, hogy mennyire vehető komolyan a fenyegetés. Azt azonban közölte, hogy az FBI-jal együtt megindította a nyomozást.

A múzeum egyébként éppen a konvenció előtt tart nagyszabású ünnepséget, amelyen alapításának negyvenedik évfordulójára emlékeznek. A múzeum honlapja szerint ez volt az első afroamerikai múzeum, amely nagyobb amerikai városban épült.