Jegybankárból postaügyi kormánybiztos

InfoRádió
2016. július 6. 11:16
Kinevezte a kormány az új postaügyért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztost. Július 6-ától Bártfai-Mager Andrea látja el ezeket a feladatokat a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.

Bártfai-Mager Andrea jelenleg a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja.

2011. márciusában választották meg hat évre, vagyis távozásával eggyel kevesebb kamatdöntő jegybankár lesz - emlékeztet a portfolio.hu.

"A postaügyi és a nemzeti pénzügyi szolgáltatási feladatok ellátása, valamint a terület hatékony működtetése érdekében szükséges kormányzati koordináció ellátása érdekében - 2016. július 6. napjától - Bártfai-Mager Andreát a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztossá" - áll a kormányhatározatban.

Ezzel lényegében a kormány pótolja Németh Lászlónét, aki államtitkárként látta el ugyanezeket a feladatokat. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter múlt héten jelentette beugyanis, hogy Németh Lászlóné júliustól nyugdíjba vonul. Egyébként azt már sejteni lehetett, hogy a postaügyek és a nemzeti pénzügyi szolgáltatások felügyelete új emberhez kerül, Demján Sándor ugyanis erről is beszélt azok után, hogy június közepén egyeztetett a takarékszövetkezeti rendszerről Orbán Viktorral - emlékeztet a portfolio.hu.