Hazaengedték a kórházból a pozsonyi parlament elnökét

InfoRádió / MTI
2016. május 2. 15:01
Hazaengedték hétfőn a pozsonyi Nemzeti Onkológiai Intézetből a múlt héten gyomordaganattal megműtött Andrej Danko szlovák parlamenti elnököt - jelentette a TASR közszolgálati hírügynökség a kórház szóvivőjére hivatkozva.

Az operációt követően Andrej Dankónál nem léptek fel szövődmények, az orvosok szerint jelenlegi állapota nem igényel további onkológiai kezelést, így otthonában folytathatja a lábadozást. A pozsonyi parlament elnöke a kórházból történt távozása után a Markíza szlovák kereskedelmi televíziónak azt mondta: két héten belül munkába akar állni.

Andrej Dankón a múlt hét hétfőn végeztek el gyomorműtétet, amelynek során a gyomráról - annak egy részével együtt - egy daganatot távolítottak el. A műtét komplikációk nélkül zajlott, a házelnököt a vártnál hamarabb bocsátották haza, otthoni kezelésre.

Andrej Danko rövid időn belül a második legfőbb közjogi méltóság Szlovákiában akit komoly betegséggel műtöttek. Az első Robert Fico kormányfő volt, aki két hete esett át egy sikeres szívműtéten, őt vasárnap engedték haza a pozsonyi Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetéből (NÚSCCH).