Nyitókép: MTI Fotó: Varga György

Elkelt a Balatonring

Infostart
2024. szeptember 10. 06:45
Hét év után befejeződött a sávolyi MotoGP beruházására létrehozott cég felszámolása. A 200 hektáros, versenypályának szánt terület spanyol kézben maradt.

Elkelt az eredetileg a MotoGP magyar nagydíja helyszínének szánt Balatonring területe. A felszámolás eredményhirdetése alapján nettó 664,3 millió forintos ajánlattal vitték el az ingatlant.

A 24.hu megtudta, a legnagyobb hitelezőé, a Sávolyi Termálcentrum Kft.-é lett a terület, és a földhivatali dokumentum szerint a tulajdoni lapra már át is vezették a tulajdonosváltást.

Ezzel befejeződött a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. hét éve húzódó felszámolása; a bíróság a cég törlését is elrendelte.

A lap próbált kapcsolatba lépni a vevővel, de a spanyol befektető csak annyit üzent, hogy nem kívánnak újságírói megkeresésre válaszolni.

Arra a kérdésre sem felelnek, miként tervezik a terület hasznosítását. Felszámolási licitet nem rendeztek, a felszámolóval kötött egyezség keretében állapodtak meg az ingatlanról - írja a lap.

A sávolyi önkormányzat nem reagált arra a kérdésre, hogy megkapták-e a 292 millió forint összes követelésüket, illetve tudnak-e már valamit a terület hasznosításáról. Az egyik helyi lakó szerint az ingatlant benőtték a nyárfák és gyom borítja a területet.