Józsefváros: Lázár János ajánlatot tett a lakosságnak

Infostart / MTI
2024. július 12. 18:04
Lázár János építési és közlekedési miniszter Józsefváros egy részének megújítására tett "ajánlatot" a kerület lakóinak pénteki Facebook-posztjában.

A tárcavezető közölte: az ezeréves "keresztény-magyar szövetség" újabb mérföldköve, az ország egyik legnagyobb és legrégebbi egyetemének új campusa az elmúlt 35 év legnagyobb iskolaépítése. A Pázmány Campus a keresztény iskolához és a Palotanegyedhez méltó, 300 milliárdos beruházása "nemcsak" egyetemépítés, hanem városfejlesztés is, amiben éppen csak a városrész, Józsefváros önkormányzata nem partner - írta.

Lázár János kiemelte: a VIII. kerület vezetése a többszöri kérés ellenére "sem hajlandó elmondani, hogyan rendezzük, fejlesszük a Pázmány Campus beruházáshoz kapcsolódó területet."

A miniszter a Palotanegyedben élőknek tett "ajánlatot", amely szerint felújítják a beruházás közvetlen szomszédságában lévő utcák társasházainak homlokzatát a Bródy Sándor utcában, a Szentkirályi utcában és a Múzeum utcában. Felújítják a közterületeket, megújulnak a járdák, útburkolatok, a kapcsolódó közmű-infrastruktúra, ezzel egyidejűleg zöldítés, fa- és cserjetelepítés is megvalósul a Puskin utcában, a Múzeum utcában, a Szentkirályi utcában, a Bródy Sándor utcában, a Pollack Mihály téren, a Vas utca és Trefort utca teljes szakaszán.

Vételi ajánlatot tesznek továbbá azoknak a lakástulajdonosoknak, akiknek ingatlanjai a Pázmány Campus közvetlen közelében találhatók, így a Bródy Sándor u. 9., a Szentkirályi u. 23., 29-31. és 33-35. szám alatti társasházakban.

"Így nemcsak az ország gazdagodik majd egy új egyetemi campusszal, hanem annak környezete is megújul majd" - írta a miniszter.