Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Újabb veszélyes csalásra figyelmeztet az OTP – itt vannak a trükk részletei

Infostart
2024. április 14. 08:18
A Magyar Nemzeti Bank és más pénzintézetek nevét és logóját felhasználva próbálják meggyőzni a banki ügyfeleket a bűnözők, hogy töltsenek le egy vírusirtónak nevezett szoftvert, amivel hozzáférést biztosíthatnak a számlájukon lévő pénzhez.

A csalók egy most terjedő e-mailben vírusirtóként beállítva próbálják az ügyfelekkel letöltetni azt a szoftvert, amellyel, ha óvatlanok, hozzáférést biztosíthatnak bankszámlájukhoz – hívja fel a figyelmet az OTP Bank. A félrevezető levélben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és több pénzintézet logója is szerepel, de ettől a levél még nem hiteles – írja az economx.hu.

A pénzintézet információi szerint a bűnözők most elsősorban az androidos eszközökkel rendelkező banki ügyfeleket próbálják így félrevezetni. Aki letölti a csalók által ajánlott programot, beírja adatait, lényegében átengedi a bűnözőknek a számlája feletti irányítást.

A bank közölte: kérésre ne telepítsen senki semmilyen szoftvert eszközeire. A bankok mindent megtesznek a bankszámlák biztonsága érdekében, de ha maga az ügyfél adja meg belépési adatait a bűnözőknek egy alkalmazáson keresztül, akkor a biztonsági rendszerek sem jelentenek megoldást.