Nyitókép: Pixabay

Jönnek az albánok és elveszik a magyar pékektől a kenyerüket

Infostart
2023. október 23. 13:59
A Magyar Pékszövetség elnöke a magyar sütőipari cégek számára nagyon kedvezőtlen az albán pékségek megjelenése. Septe József erről a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában beszélt.

A szakember elmondása szerint ezek a vállalkozások minimális tőkebefektetéssel, bérelt helyiségekben, bérelt eszközöket alkalmaznak, bérelt berendezéssel. A munkaügyi szabályok megkerüléséről már nem is beszélve.

Szavait az interjú alapján a Sokszínű Vidék ismerteti. Szó esett a higiéniáról is, "amellyel szintén sok a probléma, ugyanis ezek a vállalkozások elég lazán kezelik ezt a kérdést, ráadásul az alapanyaguk sem túlságosan minőségi. Vagyis

kevés féle tésztával dolgoznak, amiből sokféle terméket állítanak elő, ám ezek a tészták a Magyar Élelmiszerkönyv szabályainak egyáltalán nem felelnek meg."

„Gyakorlatilag ezeknek a termékeknek a gyártását nem lenne szabad végezniük ezeknek a cégeknek” – magyarázta a pékszövetség elnöke.

„Azt látjuk, hogy ezzel a magyar sütőipari vállalkozásoknak nagyon nagy kárt okoznak” – mondta Septe József, aki úgy tudja, a hazánkban működő 4-500 albán pékség közül nagyjából 15-20-nan igazi tulajdonosa van, ők működtetik az egész hálózatot.