Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Üzemanyag helyett víz jött a pisztolyból egy romániai Mol-kúton

Infostart
2023. október 10. 19:52
Tervezett karbantartás eredménye - közölte az olajtársaság, amely egyenként vizsgálja az érintettek kártérítését

Üzemanyag helyett vizet tankolt több autós egy Mol-kúton a romániai Neamţ városában. A károsultak A pórul jártak panaszt tettek a megyei fogyasztóvédelemnél, amely elrendelte a kút ideiglenes bezárását - írja az Adevarul című román lap.

A Mol azt közölte, hogy a víz a rendszer kalibrálása során került víz a töltőpisztolyokba. Az esetet a társaság kivizsgálja, a károsultaknak pedig kártérítést ígérnekk. Ugyanakkor minden egyes esetet külön megvizsgálnak majd.

Egy ilyen hiba igencsak drága lehet az autósoknak, a motor és az üzemanyagrendszer megtisztítása időigényes és költséges feladat.

A hvg.hu felidézi, hogy időnként előfordulnak hasonló esetek: legutóbb egy hamburgi benzinkút vásárlóit érte kellemetlen meglepetés miután megtankolták az autóikat, a járművek akadozva jártak, füstölni kezdtek, vagy egyszerűen be sem indultak. Kiderült, hogy a Shell-kúthoz érkező szállítótartályokból nem a megfelelő tárolókba kerültek az üzemanyagok, így a dízelpisztolyokból benzin jött, míg a benzinesből gázolaj. Néhány éve egy budapesti, zuglói kúton is sokan jártak így pórul, egy egész napon át tankoltak gázolajat a benzinesek.