Nyitókép: Pixabay

Van, ahol az elektromos autó többet árthat, mint használ

Infostart
2023. augusztus 6. 07:00
Attól függ, hol használják. A gyors átállás nem feltétlenül kíméli a környezetet.

Az elektromos járművekre való gyors átállás számos helyen több kárt okozna a környezetnek, mint hasznot – mindaddig, amíg nem termelnek több tiszta energiát helyben és világszerte – derült ki a japán Mitsubishi elemzéséből, amelyet a Vezess.hu idéz.

A Mitsubishi által készített számítás szerint a jelenlegi energiafogyasztás és beszerzés alapján az elektromos autók rosszabb hatással vannak a környezetre mint a belsőégésű modellek olyan nagy piacokon mint Kína, Indonézia, Ausztrália.

Egyedül Európa az a terület, ahol az elektromos járművekre való átállás a teljes életciklusuk során összességében kibocsátáscsökkenést eredményez az elemzés szerint.

A többi térségben elsősorban az energiatermelés jelent problémát, mert a helyben termelt villamos energia nagyobb része fosszilis tüzelőanyagból származik.

John Signoriello, a Mitsubishi Motors globális értékesítési és marketing főnöke szerint az elektromos autók környezeti előnyei igazából attól függenek, hogy milyen gyorsan fejlődik az energetikai infrastruktúra.