Nyitókép: Nosalty

Felismerhetetlen a visszatért Pilóta keksz ára

Infostart
2023. július 5. 06:59
Pedig egy ország örült az egykor "ország kedvence" édességnek. A visszatérés után már kevesebben tehetik meg.

A régi ár néhál háromszorosáért lehet kapni a bolti polcokra hosszú szünet után visszatért Pilóta kekszet - olvasható a Napi.hu összeállításában. A "szünetben" még a Vaterán is árusították a kekszet - csaknem 2000 forintért, a tavaly októberi szünetkezdet és a most júniusi visszatérés között azonban történt valami; a gyártó mindenesetre annyit ígér, hogy folyamatosan, változatlan receptúrával hozzáférhető a szendvicskeksz, júliusban pedig a tripla kakaós is visszatér.

A megszűnéskor 300-400-ért lehetett kapni egy "gurigát", az 50 százalékos élelmiszer-inflációnál azonban jóval nagyobb a drágulás mértéke a termék esetében, van, hogy 900 forinthoz közeli összeget kell leszurkolni a Pilótáért a Forbes adatain alapuló cikk szerint, amelyben az is olvasható, a Mondelez mint gyártó egyetlen terméke sem szállt el ennyire.

"Az infláció begyűrűző hatásai a Pilóta előállításának költségeire is hatással voltak. Drágult az alapanyag, a csomagolóanyag, a logisztikai költségek, a humán erőforrás költsége. Ez utóbbi a Pilóta esetében különösen fontos tényező" – mondta Grzegorz Lis, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, kiemelve, hogy a búza és a kakaó ára is jelentős hatással volt az árváltozásra.