Nyitókép: Orlen

Jött egy cég, és átvesz a Mol-tól benzinkutakat, nem is keveset

Infostart
2022. december 1. 21:43
Az Orlen a jövőben összesen 143 hazai töltőállomást vesz át Magyarországon. Ebből 79 már most a csoport tulajdonába került, ezek jelenleg Lukoil márkanév alatt üzemelnek, de a Mol-lal is megállapodtak.

A teljes arculatváltás várhatóan jövő év márciusáig valósul meg, ennek során a töltőállomások az ORLEN arculati szabványainak és a vállalatcsoport piros-fehér színű dizájnjának megfelelő külsőt kapnak. A fennmaradó 64 töltőállomás átvételére és átnevezésére 2024 közepéig fokozatosan kerül sor. Eközben az Orlen-csoport Szlovákiában 39 töltőállomást vesz át a Mol-csoporttól, így a vállalat a szomszédos országban összesen 91 töltőállomást fog üzemeltetni 2023-ban.

"Az Orlen-töltőállomások december elején nyitják meg kapuikat a magyar közönség előtt" – mondja Daniel Obajtek, a lengyel PKN ORLEN igazgatótanácsának elnöke.

A Mol-tranzakció lezárását követően az Orlen-csoport összesen több mint 660 töltőállomást üzemeltet majd Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon. A vállalat Csehországban 430 töltőállomással piacvezető pozíciót tölt be. A csoport Szlovákiában 91-re, Magyarországon pedig 143-ra fogja növelni töltőállomásai számát.

A szlovák és a magyar piacokra irányuló terjeszkedés kulcsfontosságú lépést jelent az Orelen-csoport számára európai kiskereskedelmi hálózatának bővítésében. 2030-ig a vállalat 3500 Orlen-márkanéven működő töltőállomás üzemeltetését tervezi, a célkitűzések alapján a külföldi töltőállomások teljes értékesítési hálózatban elért részesedése pedig várhatóan 37 százalékról 45 százalékra emelkedik majd.