Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Gerendai Károly négy éttermének 25 millióval nő a havi rezsije

Infostart
2022. október 8. 08:35
A vállalkozó elárulta azt is a Forbes Money Summiton, hogy mit csinált a Sziget eladásából rá eső hatmilliárd forinttal.

„Összesen 25 millió forinttal több rezsiköltséget kell majd fizetnünk havonta a négy budapesti étteremnél” – idézi a Forbes Money Summit rendezvényen Gerendai Károly által mondottakat a forbes.hu.

A beszélgetés elején a vállalkozó elmondta, elharmadolta a Sziget eladása után kapott összeget (a cég 70 százalékának eladásából a rá eső rész 6 milliárd forint).

  • „Egyharmadát vagyonkezelőkre hagytam, azzal nem foglalkozom.
  • Másik részét a családi dolgok rendezésére költöttük,
  • a maradék harmadból pedig új dolgokba akartam fektetni.”

Az éttermei kapcsán az mondta, „egy olyan modellben, ahol minden költség felfelé megy, a bevétel meg lefelé, az nem jó”.

A tavalyi év második fele és az idei év alapján azt látják, hogy kezdenek visszatérni a külföldi vendégek. A betérők nagy része náluk turista, ez a Covid alatt hátrány volt a lezárt határok miatt, most viszont előny, mert

a hazai vásárlóerő csökken, ezt már látják a számaikban.

„Összesen 25 millió forinttal több rezsiköltséget kell majd fizetnünk havonta a négy budapesti étteremnél. (..) Nem gondolom, hogy normális helyzetnek tekinthető, hogy csak akkor tud túlélni egy étterem, ha a tulajnak mellette van más vállalkozása is” – mondta Gerendai Károly.

Arról is beszélt, hogy lehet-e még az életében egy újabb „Sziget”:

„A nagy dobás egy ember életében csak egyszer jön össze,

nagyon ritkán kétszer.”