Nyitókép: Pixabay

Megszólalt az MNB, reagált a zuhanó forintárfolyam

Infostart / MTI
2022. július 6. 17:52
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön az egyhetes betét kamatának megemelésével határozottan reagál az elmúlt napokban kialakult pénzpiaci helyzetre, amely növeli az inflációs kockázatokat és egyértelműen veszélyezteti az árstabilitást - közölte Virág Barnabás, az MNB alelnöke szerdán késő délután.

A jegybank az eszköztár minden elemével folyamatosan készen áll beavatkozni az árstabilitás biztosítása érdekében - tette hozzá Virág Barnabás

Szerdán folytatódott a forint napok óta tartó gyengülése a bankközi piacon, délelőtt még 410-es árfolyamról szóltak a hírek, délután aztán újabb és újabb mélypontokra gyengült az árfolyam a főbb devizákkal szemben.

  • Az euró legmagasabb jegyzése 416,95 forint,
  • a dolláré 409,82 forint,
  • a svájci franké 421,17 forint volt.

A Portfolio összegzése szerint az MNB bejelentésére a forint az euróval szemben 412 alá erősödött, napon belül azonban még mindig mintegy egy százalékos gyengülésben volt. A dollárral szemben a forint 404-ig mozdult délután öt óra után.

Frissítés, 20.00: folytatódott az erősödés, 410 forintig jött vissza az euróárfolyam. A gazdasági lap szerint komolyabb fordulat előjelei látszanak a forintárfolyam technikai grafikonján.