Nyitókép: Pixabay

Érdekes felmérés a babaváró hitelek piacáról

InfoRádió
2020. szeptember 16. 15:22
Nemrégiben volt egyéves a babaváró hitel, a népszerű külcsönről készült felmérésről beszélt az InfoRádióban Fodor Tamás, a Sberbank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja.

A babaváró kölcsön nagyon rövid idő alatt beépült a köztudatba,roppant népszerű, a százezer igénylésen is túl van a piac – mondta Fodor Tamás, a Sberbank lakossági üzletágért felelős igazgatósági tagja. A felmérésből kiderült, hogy nagyon jól ismerik az ügyfelek, a kondíciókkal az érintettek nyolcvan százaléka tisztában van.

A hitelt a legtöbben lakáscélra veszik fel: vásárlásra, építésre és felújításra. Emellett pedig lakásfelszerelésre, bútorra, gyermekkel kapcsolatos kiadásokra, autóvásárlásra és befektetésre. Sokan azonban nem azonnal használják fel a folyósított összeget.

Az igénylők gyermeket szeretnének vállalni, a legtöbben két gyermeket szeretnének, az igénylők ötöde akar hármat, illetve csupán egyet. Van, aki nem is szeretne gyermeket, de felveszi – derült ki a felmérésből.

Fodor Tamás beszélt arról is, hogy korábban sokan féltették a személyi kölcsön piacát a babavárótól, de nem igazolódtak a félelmek, mivel a többség lakásra költi összeget, inkább a jelzáloghitelek piacán éreztette a hatását. A személyi kölcsönöket nem érintette az új termék bevezetése, viszont a koronavírus-járvány hatására kissé visszaesett ez a piac, de kezd magához térni, és az az előrejelzés, hogy a babaváróval együtt jelentős növekedés előtt áll.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Fodor Tamás a babaváró hitelekről
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást