Nyitókép: MTI/Varga György

Nagyot csavart a járvány a balatoni ingatlanpiacon

Infostart
2020. szeptember 15. 12:21
Már nem lehet lépést tartani árakkal, ezért sokan a legfelkapottabb városok agglomerációjában keresgélnek megfelelő ingatlan után.

A Balaton környékén az elmúlt években sorozatosan csúcsokat döntöttek az árak, ezért a felkapottabb területek környékén lévő települések is egyre népszerűbbé váltak - idézi az uzletesutazas.hu portál cikkért a Hírbalaton.

Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint ez az ingatlanárak emelkedéséhez vezetett az érintett városokban. Mint mondta, főként a nyaralóövezeti ingatlanok egyre népszerűbbek, hiszen ezeket ugyanúgy lehet hasznosítani, mint a lakóövezeti házakat.

A koronavírus-járvány tavaszi berobbanását megelőzően gyakorlatilag megállíthatatlanul emelkedtek az árak a Balaton térségében, az egymillió forint feletti négyzetméterárak sem számítottak meglepőnek a magyar tenger partjánál. A kereslet a kialakult helyzet ellenére sem csökkent.

A szakember arról is beszélt, hogy a Balatonnál az elmúlt két évben újra és újra megdőltek az árrekordok, sokan a legfelkapottabb városok agglomerációjában próbálták megtalálni a jó ár-érték arányú ingatlanokat.