Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Sok ezer fiatalt érintő döntésről adott hírt Varga Mihály

Infostart
2020. június 16. 08:36
Ötvenmilliárd forintból épülhetnek iskolák és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években. Erről írt alá kedvezményes hitelmegállapodást az Európa Tanács Fejlesztési Bankjával Varga Mihály pénzügyminiszter.

Az alacsony kamatozású és hosszú lejáratú hitelből oktatási intézmények, sportcsarnokok, tornatermek, uszodák épülhetnek és újulhatnak majd meg – számolt be Varga Mihály kedd reggel a Facebook-oldalán. A fejlesztések közel 10 ezer fiatal tanulását és sportolását támogatják.

Magyarország először 2016-ban kötött oktatási intézmények fejlesztéséről szóló hitelszerződéseket európai fejlesztési bankokkal. A tárcavezető emlékeztetett, hazánk sikeresen fejezte be ezeket a beruházásokat, amelyek során több mint 80 oktatási intézmény újult meg, és mintegy 50 sportlétesítmény épült Magyarországon. Az ország számára tehát előnyös, ha folytatódnak a programok – emelte ki.

Az újabb fejlesztési forrásból 8 iskola, 16 osztályterem, 20 tornacsarnok, 26 tanmedence és 17 kézilabdacsarnok épül. A hitelkeret felhasználása pedig folyamatos lesz – hangzik el zárásként Varga Mihály videóüzenetében.