Nyitókép: Pixabay

A magyarok fele figyelmeztetésként tekint a koronavírus-járványra

Infostart
2020. április 25. 19:25
A magyarok kétharmada nagyon aggódik a koronavírus miatt, ugyanennyien gondolják, hogy hosszú távú bajban van a gazdaság is.

A magyarok 66 százaléka nagyon aggódik a koronavírus-járvány miatt - hatoda egyáltalán nem -, 77 százalékuknak pedig a mindennapjait is érinti a pandémia; 12 százaléknál semmi sem változott - derül ki a Kantar Hungary piackutató és a K&H közös felméréséből.

A megkérdezettek 39 százaléka tart attól, hogy minden óvintézkedés ellenére megbetegszik.

A magyar családok közel 18 százaléka éppen, hogy csak belefér a havi büdzséjébe, 10 százalékuk minden hónapban anyagi problémákkal szembesül, 3 százalékuknak pedig nélkülözniük kell a megélhetés érdekében.

A megkérdezettek 58 százaléka ugyanakkor egyfajta figyelmeztetésként tekint a koronavírus miatt kialakult helyzetre,

vagyis a pénzügyek és anyagi helyzet megtervezésében előrelátóbb lesz. Ez leginkább egyébként a 18-29 éves korosztályra jellemző.

A gazdasági helyzetet már jóval többen látják borúsan: a megkérdezettek mindössze 16 százaléka bízik abban, hogy a vírus levonulásával hamar talpra áll a gazdaság, míg 67 százalék szerint ehhez hosszú időnek kell eltelnie, és jelentős hatása lesz a járványnak a cégekre és a munkahelyekre.

A felmérés a 18-65 éves, internetet használó lakosság járványhoz való hozzáállását vizsgálta. A bank pedig többek között arra kereste a választ, hogy milyen a magyarok jövedelmi helyzete és hogyan érinti azt a járvány.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!