Nyitókép: Pixabay.com

Elsöpri a forintot a koronavírus-pánik

Infostart
2020. február 28. 09:20
A 2008 óta nem látott tőzsdei esés nem kíméli a forintot sem, már nyitás után történelmi mélypontra lökték a forintárfolyamot. Nagy eséssel indult a pénteki kereskedés a magyar tőzsdén, a BUX 3 százalékkal került lejjebb, a blue chipek kivétel nélkül esnek a Portfolio szerint.

Péntek reggel korábban sosem látott mélységba gyengült a forint az euróval szemben a globális piaci pánik miatt - írta a Portfolio.hu.

Eséssel kezdett a forint, reggel kilenckor már 340,5-nél jár az euró jegyzése, amire korábban sosem volt példa. Ezzel 0,4 százalékkal gyengült tegnaphoz képest a magyar deviza, de majdnem ugyanekkorát bukott a lengyel zloty és a cseh korona is.

A dollárt sem kímélik a pánikoló befektetők: a csütörtöki jelentős gyengülés pénteken is folytatódik, már 1,10 fölött van a dollár-euró-árfolyam.

Az utóbbi egy hétben 1,3 százalékkal gyengült a dollár az euróval szemben, az 1,10-es jegyzésre február eleje óta nem volt példa. A Portfolio által idézett CME Fed Watch Tool adatok szerint a piac már most 25 bázispontos kamatvágást áraz. A FED követekező kamatdöntő ülése március 18-án esedékes.

A BUX 1273 pontos mínusz mellett 3 százalékkal került lejjebb, míg a hazai blue chipek kivétel nélkül esnek ma reggel.