Nyitókép: Pixabay

Válságfenyegetés: óvatósságra int a szakértő

Infostart
2019. október 16. 09:47
Hónapok óta egy újabb gazdasági válság képét festik a szakértők. A vállalkozások ilyenkor a veszteségek minimalizálására törekednek, a cél a válságállóság elérése a cégeknek és a hitelezőknek egyaránt - mondta az InfoRádióban Szabó Péter, a Sberbank KKV-területvezetője.

A szakértő azt javasolja, hogy akinek van fennálló hitele, tanúsítson önmérsékletet, ne dőljön be a forró pénz (alacsony fedezettségű, laza kondíciókkal kihelyezett, alacsony kamatú hitel) ígéretének, mert ezt fogják először szigorítani a bankok.

Szabó Péter szerint arra is oda kell figyelni ebben az esetben a hitelfelvételnél, hogy magas legyen a fedezet és a saját tőke, maradjon mozgástere a vállalkozásnak. Érdemes alaposan átnézni a szerződést, és elsősorban fixált törlesztőrészletű hitelt felvenni.

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyeknek nincs hiteltartozásuk, érdemes tartalékot képezniük, hogy a válságban is tudják fizetni például a béreket, elkerülve így a visszaesést.

"Válságban fokozottan igaz, hogy »Cash is King«, vagyis készpénzzel, forrással olcsón lehet majd hozzájutni a javakhoz" - mondta Szabó Péter, a Sberbank KKV-területvezetője.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szabó Péter, a Sberbank KKV-területvezetője
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást