Nyitókép: Pixabay

Nagy hozamokat lehet elérni a hazai ingatlanpiacon

Infostart
2019. augusztus 31. 07:15
Az idei év első felében a teljes bérlői kereslet elérte a 190 ezer négyzetmétert a hazai logisztikai piacon. Ez 17 százalékos növekedést jelent a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A legmagasabb bérleti díjak a Budapest környéki csarnokoknál mérhetők, ahol 4,7 euró a négyzetméterenkénti havi bérleti díj. A vidéki városok közül Győr áll az élen 4,25-tel, míg Debrecenben, Miskolcon és Székesfehérváron egyaránt 4 eurót kell fizetni egy négyzetméternyi csarnok bérléséért - írja a Portfolio.hu.

Az iroda- és a lakáspiaccal szemben az ipari ingatlanoknál jellemzően magasabb hozamszinteket lehet látni,

területi különbségek tekintetében viszont hiába vannak magasabb bérleti díjak Budapesten, a hozamok itt a legalacsonyabbak, kevéssel meghaladva a 7 százalékot. Debrecenben és Székesfehérváron 8,5, Miskolcon pedig még mindig 9 százalék feletti hozamokat mértek.

Ami a budapesti keresletet illeti: 2019 második negyedévében a BRF szerint az átlagos tranzakcióméret 4655 négyzetméter volt, ami 39%-kal nagyobb az előző negyedéves átlagnál. A teljes kereslet 96%-a ismét logisztikai parkok területeire köttetett, míg a városi logisztikai állományban csupán négy tranzakció történt, ami a negyedéves keresletnek csak 4%-át tette ki.