Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A Hableány-katasztrófa ellenére özönlenek Magyarországra a dél-koreai turisták

Infostart
2019. augusztus 27. 12:48
Változatlanul magas arányban érkeznek a koreai turisták a budapesti szálláshelyekre; idén nagyon erős, 30-40 százalékos is lehet a növekedés az általuk igénybe vett vendégéjszakák számában.

A nyári szezon azt mutatta, hogy a dél-koreaiak érdeklődését nem vetette vissza Magyarország turizmusa iránt a Hableány dunai tragédiája, a fővárosi szállodákban sokkal többen vannak, mint az előző évben – közölte a Magyar Nemzettel Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint csupán közvetlenül a Hableány balesete utáni napokban torpant meg az ázsiai küldőország lendülete, ahonnan egyébként az elmúlt időszakban éves viszonylatban 43 százalékkal nőtt a Magyarországra utazó turisták száma.

A Koreai Köztársaságból érkezők az első fél évben 25 százalékkal növelték tartózkodásukat a budapesti szállodákban, és a trendek azt mutatják, hogy a küldőpiac jelentősége meghatározó marad. A koreaiak városnéző túráinak egyik jellemző célpontja valamelyik fővárosi fürdő, gyógyfürdő. Az érdeklődés növekedése meglátszik a szolgáltatók forgalmán is, ahol egyébként általánosan tetten érhető a belföldi és a beutazóturizmus bővülése.