Nyitókép: Pexels

Magyar depressziógyógyszer árasztja el Latin-Amerikát

InfoRádió
2019. június 21. 18:40
A Richter Gedeon Nyrt. bejelentette, hogy amerikai partnerével kiterjesztették a korábban kötött licencmegállapodásukat a Cariprazine forgalmazására Latin-Amerika legfontosabb piacaira.

Nagy előrelépést ért el a Richter a Cariprazine elérhetőségét illetően a betegek és a felírók számára - mondta az InfoRádióban Beke Zsuzsa, a gyógyszergyár PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A Richter ugyanis kiterjesztette a szer elérését egy sor országra. Ezek: Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Peru és Venezuela.

"A Richter számára a latin-amerikai piacokon való jelenlét eddig elsősorban a nőgyógyászati portfólióval stratégiai jelentőséggel bírt, és mindenképpen örömünkre szolgál és előrelépésnek tartjuk azt, hogy a Cariprazine esetében is lehetőség lesz ezen a piacon jelen lenni" - tette hozzá Beke Zsuzsa.

Egyelőre még nincs benyújtott engedélyezési kérelem, de vélhetően a már jóváhagyott összes amerikai piaci indikációval fogják a törzskönyvezési kérelmet benyújtani.

Latin-Amerika atípusos antipszichotikumpiaca mintegy félmilliárd dollárra tehető, melyből Brazíliáé a legnagyobb szelet több mint 125 millió dollárral.

A Cariprazine alapvetően skizofrénia, bipoláris mánia kezelésére használható.

Az amerikai partner, az Allergan megkapta az engedélyt a depresszió kezelésére is az új piacon. A bevezetés még évek múlva lesz csak lehetséges.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A Richter Latin-Amerikában a Cariprazinnal - Beke Zsuzsa
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást