Nyitókép: Pixabay

Mégiscsak vége lehet a szuperállampapír forgalmazásának

Infostart
2019. június 20. 11:39
A Pénzügyminisztérium folyamatosan vizsgálja, meddig árusítsák.

A Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) forgalmazói hihetetlen rohamról számoltak be, csak a Magyar Államkincstárnál 106 milliárd forintnyit jegyezhettek igen rövid idő alatt. A teljes jegyzés ötöde a Magyar Államkincstáron keresztül zajlott, a többi 420 milliárd forintnyit másutt jegyezte a lakosság. Ahol volt online lehetőség, éltek is vele. A 10 legnagyobb befektetési alapnál közben összesen 60 milliárd forintnyi vagyoncsökkenést észleltek a vizsgált időszakban - az egyébként sejthető volt, hogy a MÁP+ nagy változásokat hoz.

A kormányzati közlések eddig arról szóltak, hogy bár eredetileg százmilliárdos kerettel indult az állampapír, és csak az első héten ennek több mint ötszörösét vette meg a lakosság, az állam nem állítja le a forgalmazást.

Gulyás Gergely a csütörtöki, 136. Kormányinfónviszont váratlanul arról beszélt, hogy most 5000 milliárd forint a terv a teljes kibocsátásra, de meglehet, hogy hamarabb lezárják a jegyzést. Ennek a lehetőségét a Pénzügyminisztérium folyamatosan vizsgálja.

A Kormányinfót élőben tudósítottuk, a többi témáról itt olvashat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kormányinfó - új állampapír
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást