Nyitókép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Megvan az égbolt királya

Infostart
2019. június 18. 19:17
Június 18-án, a Paris Air Show második napján kihirdette évente készülő, a világ legjobb légitársaságainak százas ranglistáját a brit Skytrax elemzőcég.

Az első helyezett idén is a Qatar Airways lett. A második helyen a Singapore Airlines, harmadik helyen peidg a japán ANA All Nippon Airways végzett - írta az airportal.hu.

Az elmúlt két évhez hasonlóan a dobogóra nem fért fel újabb légitársaság, mindössze a helyezések változtak 2018-hoz és 2017-hez képest.

A Qatar Airways immár ötödik alkalommal végzett az első helyen a Skytrax évente ismétlődő felmérésében.

Európában a Lufthansa lett a legjobb

Az idei listán a 4. a Cathay Pacific, az 5. az Emirates, a 6. az EVA Air, a 7. a Hainan Airlines, a 8. a Qantas, a 9. a Lufthansa, a 10. pedig a Thai Airways lett.

Az európai légitársaságok közül a Swiss a 13., az Austrian Airlines a 15., a KLM 18., a British Airways a 19. helyen végzett.

Kategória szerinti legjobbak

A legjobb első osztállyal a Singapore Airlines, a legjobb üzleti osztállyal a Qatar Airways, a legjobb prémium turista osztállyal a Virgin Atlantic, a legjobb turista osztállyal pedig a Japan Airlines gépeinek fedélzetén találkozhatnak az utasok.

A legjobb low-cost légitársaságnak az Air Asia bizonyult, második az easyJet, harmadik a Norwegian. A legjobb low-cost long-haul légitársaság a Norwegian lett.