Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Szép-kártya: két lehetőség közül választhat, aki eddig lemaradt

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2019. június 2. 06:30
Tavaly óta új kormányrendelet szabályozza a Szép-kártya használatát: az egyik legfontosabb változás, hogy már nem kell május 31-ig felhasználni a kártyán lévő összeget, csak azoknak, akik tavaly nem kötöttek a kibocsátóval kártyaszerződést - hívta fel a figyelmet az OTP Bank cafeteriaüzletág-vezetője.

A 2018-as új jogszabály alapjaiban változtatta meg a Szép-kártya rendszerét. Az egyik ilyen változás az volt, hogy a kártyabirtokosoknak szerződést kellett kötni a kártya kibocsátójával.

"95 százalékuk már megkötötte ezt a szerződést, ami igazolja ennek a terméknek a népszerűségét" - mondta az InfoRádióban Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteriaüzletág-vezetője.

A lejáró egyenlegekkel kapcsolatban tisztázandónak nevezte, hogy idén már nem az a lejáró egyenleg, mint korábban: az OTP Szép-kártyákra 2017-ben feltöltött összegek már nem járnak le azoknál a kártyabirtokosoknál, akik megkötötték ezt a szerződést, vagyis a lejáró egyenleg problémája már igen kevés ügyfélt (19 ezer) érint.

Aki még nem szerződött, két lehetősége van:

vagy május 31-ig el kell költenie a pénzt valahogyan, vagy besétál valamelyik OTP-fiókba és szerződhet.

Azzal a pénzzel, ami a kártyán maradt, de a tulajdonosa nem intézkedett, a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezt az összeget visszautalják a munkáltatók részére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
OTP Szép-kártya - két dolgot kelet tenni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást