Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Újabb fordulat a szarvasi kávéfőzőgyár ügyében

Infostart
2019. február 19. 12:34
Lehet, hogy mégsem tűnnek el teljesen a kotyogók.

Mégse húzza le teljesen a rolót a nagy múltú szarvasi kotyogókat gyártó cég – tudta meg a Bors. A bulvárlap azt írja, hogy folytatódhat a gyártás, legalábbis a kotyogóé, mert egy másik cég veheti át a kávéfőzők készítését, bár a Szarvasi jelenleg nem áll felszámolás alatt, vagyis csődhelyzetbe nem került.

Információk szerint az új cég évente 100 ezer darab kávéfőzőt gyártana, ami szinte megközelíti a Szarvasi 130 ezres mennyiséget.

Azt nem tudni, hogy az összes dolgozó megmaradhat-e állásában - írja a lap, amelynek értesülését a tulajdonosok sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

Az Infostart is megírta január végén, hogy anyagi gondok miatt leállítják a több mint 60 éves múltra visszatekintő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-ben a lámpák és kávéfőzők gyártását, ezt akkor a cégvezetés meg is erősítette.

Nem sokkal később az IKEA is szerződést bontott a céggel, ami a svéd óriásnak egy modern lámpa-családot készített. Babák Mihály, Szarvas polgármestere a beol.hu portálnak beszélt arról, hogy vizsgálják, az esetleges befektetőket milyen módon tudnák támogatni.